Monday

Exam oh Exam

Sedar tak sedar nampaknya semester akan berakhir. Rasa sekejapnya aku dan teman2 bersama-sama menyiapkan berita Kampus sebanyak 6 keluaran. Walaupun aku lebih banyak menyibuk daripada bekerja, tapi sekurangnya-kurangnya aku tolong gak. (tolong menyibuk)

Tapi semua itu sudah berlalu, yang perlu difikirkan sekarang ialah final exam yang bakal menjengah dalam setiap pelajar, tak kira dimana jua anda berada. Yang nak ambil SPM dan STPM pun tak lama lagi juga.

Walaupun waktu-waktu begini (2.37am) amat sesuai untuk orang2 yang macam kelawar macam aku untuk study, tapi disebabkan terlalu banyak penganruh-pengaruh dan ancaman-amcaman dari luar menyebabkan, masa aku sering dilenyapkan dengan perkara-perkara yang tidak berfaedah. Terutama sekali facebook.

Penangan FB nie sebenarnya telah banyak melalaikan aku. Aku rasa ramai yang tak setuju dengan aku. Sebab kata mereka, pemimpin2 negara pun disaran untuk ada FB nie. Tapi bagi aku, antara aku dan pemimpin negara nie, bagai langit dan bumi. Mereka online kadang2, aku plak online lebih 12 jam sehari. Selagi wireless tak terputus dan laptop aku tak meragam, selagi itulah aku akan online.


Aku memang pasang hajat dan impian untuk sekurang2nya sekali dalam exam aku dapat 3.00keatas, tapi dengan sikap dan perangai aku macam nie, camne tue??? fikir-fikirlah sendiri. Nak salahkan orang lain memang tak boleh sebab dri sendiri tak mahu berubah.

Pic sebelah tue, aku bukan nak tuju kat sesape, tak kat diri sendiri juga. Sebelum aku kenal FB pun relust aku cukup2 makan jer, kalu dah kenal FB ni aku rasa headline boleh diubah ke 'Facebook punca keputusan semakin teruk'.

(Ayat menyedapkan diri) Papepun, aku rasa setiap sem aku dah cuba yang terbaik dan buat sehabis baik, mungkin yang terbaik bagi aku, masih tak terbaik bagi lecture. Tapi sekali tengok dalam slip, pointer aku selalu gak naik biarpun naik 0.01 cgpa.

nota d kaki: Buat teman-teman, sahabat-sahabat, kawan-kawan semua. Good luck for ur final exam.

1 comment:

juk said...

Salam ziarah. Blog anda sgt menarik. Jemputlah dtg ke blog saya pula. Jom kita saling jadi follower? Buat MOU, OK? Thanks.

Zuki (zukidin.blogspot.com)