Wednesday

Hiburan...

Sejak dua menjak nie rajin plak aku update blog nie...

Skrg nie aku ngah attach kat desk bintang popular atau nama glamernya bpop. Aku sendiri pun gelak bila dapat tahu kene tukar dari desk sport ke bpop, apatah lagi kawan2 lain dan senior sport. Jauh bebenor aku lari skopnya, kalu masuk news desk ke ok lagi.

Tapi sebagai orang yang menurut perintah, ikut je la arahan itu, kalu xnk ikut, bungkus balik kampung la jawabnya. Bagi aku yang xde basic gossip reporting dan entertainment reporting nie kira agak susah gak la nak tulis berita hiburan. Lagipun berita hiburan nie ada lenggok tersendiri untuk tarik perhatian pembaca. Siapa yang x suka gosip dan hiburan nie bukan manusia la jawabnya.

Sebenarnya aku masih dalam keadaan terkejut lagi sebab masuk desk hiburan, bpop lagi tue. Sisipan mingguan yang penuh dengan cerita2 gosip artis dan cerita belakang tabir artis. Camne la ak nak kuasai cerita bab2 artis nie.

Aku sempat tanya kat principal kenapa aku ditukarkan ke hiburan bpop, jawapannya sebab penulisan sport aku dah macam sisipan berita minggu ataupun gaya penulisan rencana. Tapi rasanya gaya penulisan hiburan tue xde la. Mana aku pandai nak gosip2 propa2 nie. Harap2 cepat la masa berlalu 3 minggu, lepas tue aku nak apply untuk masuk desk crime. Baru mencabar skit cam kawan2 aku yang lain dapat g cover untuk kejadian tanah runtuh kat hulu langat.

nota d kaki: Tapi best gak kalu masuk desk hiburan, event mesti kat hotel2, makan dah tentu lepas....

No comments: