Wednesday

Gatal Tangan , Lama Tak Menulis

Sudah lama aku tak menulis dalam blog aku nie. Nak kata sibuk sangat, sibuk gak la sebab aku dalam Intership Program. Dalam IP nie, aku terpilih RTM sebagai tempat untuk aku mencurahkan tenaga nie. Diletakkan plak dalam Unit Pengurusan Am.
Unit nie takde kene mengena lansung antara hidup atau mati dengan kos yang aku ambik. Komunikasi Kewartawanan. Secara minualnya, kerja aku tak banyak sangat la. Cuma aku hari2 kene ngadap PC atau laptop aku untuk tulis press release untuk akhbar2 tentang rancangan "menarik" yang akan disiarkan kat TV 1 @ TV 2.
Setakat hari nie, dah dua press release aku masuk paper, tentang drama komedi Angguk2 Geleng ngan Terminator. Bangga gak aku biarpun nama aku takleh dipampangkan kat sana. Sape la aku niekn...
Yang aku paling benci buat IP kat sini, aku tak dapat elaun macam kengkawan kat lain. Orang lain bleh gak rm200-300 sebulan @ sepanjang IP nie, tp aku bleh letih jer. Budak2 yang masuk PLKN pun dapat elaun, aku yang kerja kekadang sampai malam, 1 sen pun tak bagi. Kawan praktikal aku kat sini kata, buat kerja amal, aku kata plak, kerahan tenaga.
Setakat 2 minggu aku tak unit nie, dah 2 program aku terlibat secara langsung gak la, walaupun buat keje yang cikai2 jer. 1st untuk rancangan dialog bersama KSN dan 10 gerak khas bersama RTM. Tp aku tak sempat nak interprem untuk masuk tv. Kalu tak, tentu aku glemer satu kampung.
nota d kaki: Pengalaman kerja dan gaji : Sama-sama penting.

2 comments:

Ladyee.Ladybug.Yna said...

gatal tgn nk bulih duit.

Aizat said...

kalu buleh duit xpe, masalahnya bleh letih jah