Friday

Kek Birthday

Entri ini kalau dikira memang dah terlambat skit, sebab birthday aku pun dah lepas 4 hari. Tapi rasa nak kongsi gak ngan semua blogger.

Aku mulanya memang tak sangka ada kawan2 yang sanggup beli kek birthday untuk aku. Lagipun birthday aku ngan birthday kawan aku selang sehari jer, 25 Feb. So sambutan untuk birthday kitaorang buat pada 25 Feb malam.
Malam tue aku sangat bizi sebeb nak kene hantar assignment keesokkan harinya, so aku memang tak ambik kisah sangat apa yang kawan2 aku duk buat, pergi mana. Apa yang aku tau assignment aku mesti disiapkan jugak malam tue. Tak kisah la tak tidur pun. Dalam kul 11, kawan aku mesej ajak aku pergi Padang Palapes. Aku buat tak tau jer, mungkin juz nak borak2 jer. Mesej dia pun aku tak balas sebab masa aku memang untuk assignment jer.
Dalam kul 11.30 mlm, dia call plak, mungkin tak puas hari kot. Sebab tak nak hampakan kawan, so aku pun pergi la gak. Sampai jer kat sana, aku dilemparkan dengan gamdun. Teringat plak zaman2 sekolah masa jamuan akhir tahun. So, malam tue kira aku mandi gandum la. Dan lepas tue, nyanyi plak lagu selamat hari jadi. Apa yang dapat aku rasa, semua masing2 memang sumbang. Ikhlas aku katakan.
Dah beres smua, siap2 potong kek, nak bagi kek kat masing2 yang ada, kawan aku sorang terbody contact ngan pembawa kek. Kek tue jatuh atas tar jalan. Tapi pape hal pun dapat gak la rasa kek tue skit sorang, ambik bahagian atas jer.
Nota d kaki: Adakah salah aku sebab datang lambat.

2 comments:

niena kierana said...

happy belated bday to u.. rugi la kek jatuh.. hope bukan kek coklet..kalau kek coklet..huahuahua.. korang memang rugi..hahahahah

hakiMET said...

blackberi cheese cake best..haha..tetibe sje..maaf tumpang lalooo